Informatie over Ving Tsun Kung Fu

Welkom op de website van Ving Tsun Kung Fu Amersfoort.

Ving Tsun Kung Fu is niet zo maar een vechtsport! Snel reageren, efficienter en directer vechten dan welke vechtsport dan ook zorgt ervoor dat je in staat bent om je tegenstander snel uit te schakelen. Wel een veilig idee in een tijd dat we regelmatig worden geconfronteerd met zinloos geweld. Maar buiten dat ook bijzonder goed voor je zelfvertrouwen en zelfbeheersing. en daarbij een hele leuke en interessante zelfverdediging- vechtsport, waarbij je spieren en motoriek getraind worden.

Omdat altijd rekening wordt gehouden met tegenstanders die grotere spierkracht hebben, ligt de prioriteit in Ving Tsun niet op kracht maar op het perfectioneren van de techniek. Dit betekent niet dat Ving Tsun met zijn plotselinge schokachtige technieken niet keihard toeslaat. Ving Tsun is een van de meest uitgekiende vechtkunsten die er bestaan door het feit dat het ‘economie van beweging’ als basis gebruikt.

Door het aanwenden van het gehele lichaam als wapen, de handen, ellebogen en schouders, voor blokkeren, pakken en stoten, de benen voor trappen en balansverstoringen, is het zeer compleet. De speciaal gecombineerde principes, het ‘Centerlijnprincipe’, de onderverdeling van het lichaam in ‘4 Secties’ en ‘Gelijktijdige Aanval en Verdediging’, vormen een waterdichte theorie.
De basisoefeningen zijn eenvoudig te leren voor een beginner. De onderliggende concepten reiken ver genoeg om zelfs de meest bedreven beoefenaren doelen te stellen en te stimuleren. Het systeem bevat geen showachtige of acrobatische bestanddelen, zoals we die uit bekende films kennen, die spectaculair zijn maar erg onrealistisch.
Ving Tsun dient er enkel toe een gevecht door logica en eenvoud, snel en zeker te beëindigen.

De school Amersfoort is opgericht op 8 januari 2005 door Barnoud Vos die zijn training begon in 1992 en vanaf 2000 is begonnen met trainingen geven in deze mooie en effectieve vechtsport.

Om een goed beeld te krijgen van deze vechtsport raden wij u aan om langs te komen en geheel vrijblijvend een gratis proefles mee te doen.
Wanneer je daarna besluit om lid te worden dan is de contributie:

Contributie volwassenen € 45,- per maand (3x trainen per week).

Contributie Jeugd € 25,- per maand.

voor de andere aangesloten scholen van de VTKFAE vindt u informatie onder links / scholen

Wilt u eerst meer informatie ontvangen, neem dan contact op met:
Barnoud Vos
E-Mail: info@vtkungfu.nl
tel.: 06 44710628

Agenda

  Meer informatie

  Barnoud Vos
  E-Mail: info@vtkungfu.nl
  Tel.: 06 44710628
  Postadres: Ruimtesonde 6
  3824 MZ Amersfoort

  Zaaladres:
  Ruimtesonde 6
  3824 MZ Amersfoort