Informatie over Ving Tsun Kung Fu

Welkom op de website van Ving Tsun Kung Fu Amersfoort.

Ving Tsun Kung Fu is niet zo maar een vechtsport! Snel reageren, efficiënter en directer vechten dan welke vechtsport dan ook zorgt ervoor dat je in staat bent om je tegenstander snel uit te schakelen. Maar buiten dat ook bijzonder goed voor je zelfvertrouwen en zelfbeheersing.

Omdat altijd rekening wordt gehouden met tegenstanders die grotere spierkracht hebben, ligt de prioriteit in Ving Tsun niet op kracht maar op het perfectioneren van de techniek. Door versnelling x massa = kracht kun je met Ving Tsun snelle en harde stoten maken en met de plotselinge schokachtige technieken die Ving Tsun kent keihard toeslaan. Ving Tsun is een van de meest uitgekiende Chinese vechtkunsten die er bestaan door het feit dat het ‘economie van beweging’ als basis gebruikt.

Door het aanwenden van het gehele lichaam als wapen, de handen, ellebogen en schouders, voor blokkeren, pakken en stoten, de benen voor trappen en balansverstoringen, is het zeer compleet. De speciaal gecombineerde principes, het ‘Centerlijnprincipe’, de onderverdeling van het lichaam in ‘4 Secties’ en ‘Gelijktijdige Aanval en Verdediging’, vormen een waterdichte theorie.
De basisoefeningen zijn eenvoudig te leren voor een beginner. De onderliggende concepten reiken ver genoeg om zelfs de meest bedreven beoefenaren doelen te stellen en te stimuleren. Het systeem bevat geen showachtige of acrobatische bestanddelen, zoals we die uit bekende films kennen, die spectaculair zijn maar erg onrealistisch.
Ving Tsun dient er enkel toe een gevecht door logica en eenvoud, snel en zeker te beëindigen.

Barnoud Vos die zijn training begon in 1989 heeft de school Amersfoort opgericht op 8 januari 2005 en is erkent trainer van de Ving Tsun International Association.

Om een goed beeld te krijgen van deze vechtsport raden wij u aan om langs te komen en geheel vrijblijvend een gratis proefles mee te doen. Wij kunnen met trots zeggen dat wij een club zijn waar goed getraind word, waar vriendschappen ontstaan en men elkaar respecteert.

voor de andere aangesloten scholen van de VTKFAE vindt u informatie onder links / scholen

Wilt u eerst meer informatie ontvangen, neem dan contact op met:
Barnoud Vos
E-Mail: info@vtkungfu.nl
tel.: 06 44710628

Meer informatie

Barnoud Vos
E-Mail: info@vtkungfu.nl
Tel.: 06 44710628
Postadres: Ruimtesonde 6
3824 MZ Amersfoort

Zaaladres:
Ruimtesonde 6
3824 MZ Amersfoort